Kymmenen Uutiset kertoi eilen hyvin lyhyesti Arctic Sean uusimmista käänteistä, viitaten TimesOnLinen artikkeliin, jossa ohjuskuljetusteoria oli jälleen saanut vahvistusta. Asia kuitattiin siis vain parilla lauseella. Näin on toimittu suomalaisessa mediassa jo viikkokausia.
Samaan aikaan Amppareiden kymmenen suosituinta uutista 48 tunnin ajalta sisältävät pelkkää BB:tä ja seksiä. Ja näin on ollut viikkokausia.
Onkohan tässä taustalla isompi salaliitto? Todella isot kihot käyttävät mediaa ihmisten keskittymiskyvyn häiriinnyttämiseksi – BB:tä tarvitaan, jotta kukaan ei seuraisi niitä isoja, todella erikoisia asioita, joita ympärillämme tapahtuu. Niitä asioita, joita seikkailuelokuvissa kuvataan, tosin paljon laimeampina kuin mitä todellisuus on.
Joku tiedusteluihminen kuitenkin aikoinaan totesi – saattoi olla kyllä romaanihenkilökin – että kaikki tarpeellinen tiedustelutieto on löydettävissä: mediasta. Jos seksin, rikosten ja rahan aiheuttama sumutus siinä ympärillä on tarpeeksi vahva, täytyykin olla koulutettu agentti nähdäkseen metsää puilta mediaa seuratessaan.