Viestintä toimii, todistaa Pyry Solalan tapaus. Ja vielä ihan lehden palstoilla!

Nuori lahjakas vastavalmistunut Pyry Solala oli lähettänyt 214 työhakemusta, mutta mitään ei tapahtunut ennen kuin hän kirjoitti asiasta Helsingin Sanomien yleisönosastolle. Kun Pyry sai tekstinsä läpi Hesarissa, alkoi tapahtua ja nyt on haastattelukin sovittuna. Toivottavasti lykästää!

Yleisönoasto on ylipäätään mielenkiintoinen kanava vaikuttamiselle. Se on luettu ja monissa medioissa arvostettukin paikka kertoa näkökulmistaan. Vähän aikaa sitten esimerkiksi Andreas Tallberg kirjoitti nuorisotyöttömyydestä Suomen Kuvalehdessä liittyen keväällä lanseerattuun Uralinko-hankkeeseen.  Ja huomenna ilmestyvässä lehdessä on vetoomus vanhemmuuden puolesta, kannattaa lukea!

Kuitenkin Pyry Solalan tapaus opettaa, että muutamat perusasiat on oltava kunnossa: on oltava kiinnostavaa ja vähän kärkevääkin sanottavaa, on pystyttävä ilmaisemaan itseään selkesti tekstin avulla ja mukaan kannattaa laittaa yhteystiedot. Koskaan ei tiedä, mitä kirjoitus saattaa poikia! Solala liitti kirjoitukseensa sähköpostiosoitteensa xxx@postiloota.net, joka täyttyi kannustuksista ja muutamista työtarjouksistakin.